Problematika iseljavanja mladih izražena u notama – Lege izbacili singl “Fotka moga grada”

Glazbeni sastav Lege predstavljaju novi singl “Fotka moga grada”.

Pjesmu je napisao mladi kantautor Ljudevit Ivić s kojim su Lege već surađivali na pjesmi “Soba bez sna”, a aranžman potpisuje njihov dugogodišnji suradnik Marin Bando.

Iako Lege u svojim pjesmama ne zauzimaju političke stavove već pjevajući o ljubavi poručuju; tu smo, mladi smo, sanjajmo snove i živimo danas, nisu mogli ostati slijepi i nijemi pa ne vidjeti i progovoriti o problemu koji muči njihov Osijek i Slavoniju, a to je masovno iseljavanje mladih. Pjesma je prvenstveno namijenjena onima koji su već otišli, koje muči nostalgija za gradom i za Slavonijom.

U novom spotu redatelja Josipa Grizbahera sudjeluju i najmanji članovi sada već velike Lege obitelji, koji žele pokazati kako je lijep i kvalitetan život u Osijeku i u Slavoniji ipak moguć unatoč objektivnim poteškoćama.

Lege su nedavno proslavile desetu obljetnicu svog postojanja i nastavljaju svoju uspješnu glazbenu priču. Zahvaljujući inovativnom crossover muziciranju glazbom naoko nespojivih žanrova, Lege i dalje zvuče jednako svježe i novo što dokazuju svakom novom pjesmom jer unatoč inovacijama i poigravanju notama ne skrivaju svoje korjene u tamburaškoj glazbi.

Nakon uspješne suradnje s Borisom Đurđevićem iz Colonie (“Za nju, protiv nje”, “Ulice gore”, “Stavi ljubav na pauzu”), Lege su u na tekst i glazbu doajena tamburaške glazbe Željka Lončarića Žeca snimili “Jednu tamburašku”, kako se pjesma i zove, s kojom su prošle godine pobijedili na Festivalu tamburaške glazbe u Županji.

(10)

Problematika iseljavanja mladih izražena u notama – Lege izbacili singl “Fotka moga grada”