“Sevdah u Lisinskom” po 17. put stiže u Zagreb

Nakon samo jedne godine pauze zbog epidemije koronavirusa, održat će se tradicionalni „Sevdah u Lisinskom“, 7. studenoga te će ovo biti njegovo 17. izdanje.

Publika i obožavatelji sevdaha, kao i ranijih godina, moći će uživati u „evergreenima“ sevdaha kao što su “Žute dunje”, “Tebi majko misli lete”, “Emina”, “Ne klepeći nanulama”, “Čudna jada od Mostara grada”, “S one strane Plive”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “Moj dilbere”, “Snijeg pade na behar”, “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Vino piju age Sarajlije” i mnoge druge.

U interpretaciji eminentnih izvođača sevdaha i sevdalinke, glavni grad Hrvatske osjetit će svu ljepotu bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama u izvedbi neponovljivih Dragana Stojkovića- Bosanca i Enesa Begovića, a na pozornici kultne dvorane s njima će se pojaviti Elvira Rahić, Nikola Rokvić, Antonija Batinić, Azra Husarkić, Esed Kovačević te Sejo Pitić.

Uz fenomenalne vokalne interpetatore, na pozorniciće ih pratiti jedinstveni i već legendarni Orkestar maestra Dinka Mujanovića.

Za one koji nisu imali prilike čuti ovakvu vrstu muzike, sevdalinka je gradska ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstveni glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koja se može pohvaliti svojom dugom i bogatom tradicijom. Samom svojom strukturom i načinom izvođenja, sevdalinke su kompleksne pjesme prepune emocija, a sama riječ potječe od arapske riječi „sawda“ što znači „crna žuč“, dok je u bosanskom jeziku pojam „sevdah“ dobio značenje čežnje, ljubavnog žara i ljubavnih jada.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili online na ulaznice.hr te eventim.hr.

(10)

“Sevdah u Lisinskom” po 17. put stiže u Zagreb