Slavi se 100. rođendan Ive Robića u Johannu Francku

Johann Franck će u petak 27. siječnja, od 21 sat slaviti 100. rođendan Ive Robića

Rođen u Garešnici kraj Bjelovara 28. siječnja 1923. godine, preminuo u Rijeci prije 23 godine, Ivo Robić je bio i ostao jedina istinska zvijezda šoubiza s ovih prostora. Njegovo ime još je 1959. krasilo Bilbordovu top-listu, gdje je s pjesmom „Morgen” proveo čak 11 tjedana.

Rođendan ovog velikana hrvatske glazbe slavit će se u Jahannu uz live svirku legendarne Zdenke Kovačiček, Gelato Sistersa, mladog glazbenika Alena Đurasa, Luce te Roberta Marekovića i njegovih Swingersa.

Osim koncerta u Zagrebu, pripremaju se koncerti i u Garešnici te Opatiji, gradu koji je uz Zagreb bio Robićev drugi dom. Upravo je u Opatiji, pjevanjem na terasi hotela Kvarner, krenula karijera „Mr. Morgena”, a na opatijskom koncertu zapjevat će Zdenka Kovačićek, Radojka Šverko, Miro Ungara te gosti iznenađenja.

Obilježavanju stote obljetnice Robićeva rođenja pridružila se diskografska kuća Croatia Records pripremom „Antologije”. Čak stotinu pjesama predstavljaju do sada najopsežniji presjek karijere Ive Robića, a među njima se nalaze “Samo jednom se ljubi”, “Sutra (Morgen)”, “Golubovi”, “Stranci u noći”, “Autobus Calypso”, “Srce, laku noć” i brojne druge koje je pomno odabrao Robert Mareković.

I dok će publika u petak navečer uživati u Robićevim pjesmama, glazbeni svijet će odati počast velikom glazbeniku polaganjem cvijeća na njegov grob na Mirogoju, istog dana u ranijim satima.

 

(98)

Slavi se 100. rođendan Ive Robića u Johannu Francku