U Tvornici kulture 3. veljače dodjeljuje se nagrada Rock&Off

Na nedavnoj konferenciji za medije u “domu” nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, zagrebačkoj Tvornici kulture, proglašene su nominacije za nagradu čije ćemo dobitnike saznati na istom mjestu 3. veljače ove godine.

Nezavisna novinarska glazbena nagrada Rock&Off nagrađuje glazbenike hrvatske alternativne glazbene scene kako bi upravo ta glazba bila bolje i više prepoznata u široj javnosti. Nagrada se dodjeljuje od 2019. godine. Organizator nagrade je Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Tvornicom kulture, a pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja. Mnogobrojni glazbeni novinari iz 40 različitih glazbenih medija (portala, tiskovina, televizija i radija) predlažu, odabiru i nagrađuju glazbenike suvremene hrvatske glazbene scene.

Ove godine pristiglo je više od 2000 prijedloga što pokazuje da je prošla godina bila itekako aktivna. O nominiranima je odlučivao žiri od 87 novinara iz različitih domaćih medija, a izvođači su mogli biti nominirani u čak 10 kategorija: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”. Deseta kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu „Iskonovu nagradu publike“.

Među nominiranima posebno se ističe Bad Daughter s 4 nominacije. Čak 11 izvođača dobilo je po tri nominacije,  Tako je J.R. August nominiran u kategorijama album godine, u kategoriji Pop&Off izvođač godine te za Iskonovu nagradu publike. Među nominiranima za pjesmu godine su Goran Bare s pjesmom “Život kao rijeka” te Vojko V s “Evo me opet”. Zanimljivo će biti i u kategoriji Jazz&Off u kojoj se među ostalim bore Borna Šercar’s Jazziana Croatica, Filip Pavić i Pavle Miljenović Quintet.

(19)

U Tvornici kulture 3. veljače dodjeljuje se nagrada Rock&Off