Urban&4 osvojili čak četiri Rock&Off nominacije

Žiri nezavisne novinarske nagrade Rock&Off objavio je nominacije u deset kategorija nagrade kojom struka nagrađuje suvremenu hrvatsku alternativnu glazbenu scenu, a najbolji među njima bit će proglašeni 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Među imenima s najviše nominacija, njih četiri, našli su se Urban&4 čiji se aktualni singl „Sama” bori za titulu Pjesme godine, a njihov posljednji, dvostruki album „Lipanj, srpanj, kolovoz” nominiran je u kategoriji Albuma godine. Osvojili su nominacije i za Rock&Off izvođača godine te koncertnog izvođača godine.

Uz Urbana i Četvorku, po četiri nominacije osvojili su i Pocket Palma te Porto Morto, a po tri Bad Daughter, Mayales i The Gentlemen. Uz već spomenute kategorije, novinari će nagradu dodijeliti i u kategorijama Veliki prasak godine te najuspješnijima u pop, rap, elektro i jazz glazbi. Upravo u jazzu jedno ime osvojilo je uvjetno dvije nominacije. Pijanist Matija Dedić ovojio je solo nominacija za Jazz glazbenika godine, a njegovo ime dio je i Šimun Matišić Quinteta, sastava vođenim mladim vibrafonistom, koji je također osvojio nominaciju u Jazz&Off kategoriji.

(10)

Urban&4 osvojili čak četiri Rock&Off nominacije