Bijelo Dugme osvojilo Top liste prodaje s live izdanjem 

Na prvo mjesto Top liste prodaje domaćih albuma  nalazi se Bijelo dugme i njihov album pod nazivom 5. april ’81 (Croatia Records).

Album je to koji stiže 40 godina nakon objave originalnog albuma, to jest snimke s legendarnog koncerta održanog u zagrebačkom klubu “Kulušić” 5. travnja 1981.godine. Likovno oblikovanje reizdanja radio je vrhunski dizajner Darko Kujundžić.

Na drugom mjestu imamo novo izdanje Raznih izvođača pod nazivom The best of 2021  izdan od strane Croatia Recordsa. Dvostruka CD kompilacija sadrži najbolje iz 2021. godine, a glazbenu priču iz prošle godine ispričali su  VannaBoris NovkovićFrankaCrvena Jabuka i brojni drugi.


Razni izvođači, The best of 2021, Croatia Records

Na trećem se mjestu nalazi album Nine Badrić s nazivom Dani i godine (Best of 2004.-2021.)  izdan od strane Aquarius Records-a, na četvrtom su mjestu Urban & 4 i njihov Lipanj, Srpanj, Kolovoz (Croatia Records). Peto mjesto zauzela je Tina Vukov s albumom Što me čini sretnom (Croatia Records). Tina ovoga tjedna bilježi i značajan skok na listi, naime prošloga je tjedna njezin album bio na 14. mjestu Top liste prodaje.

Jurica Leikauff, Curves, Croatia Records

Na listi se nalaze 4 nova izdanja, osim već navedenog Best of 2021 (Croatia RecordsRaznih izvođača, koja čine: Franko Krajcar s albumom Mušati (Croatia Records) na 19. mjestu, Tomislav Mužek i Zagrebački kvartet saksofona su na 24. mjestu s albumom Night and day (Croatia Records) i Jurica Leikauff s albumom Curves (Croatia Records) na 40. mjestu.


Arctic Monkeys, AM, Dancing Bear

Na prvom mjestu Top liste prodaje stranih albuma i ovaj se tjedan nalazi Adele s albumom 30 (Menart), dok je na drugom mjestu legendarni album AM (Dancing Bear) engleskog garage rock/indie rock benda Arctic Monkeys. Ovaj je album objavljen u rujnu 2013. godine, a sadrži omiljene hitove publike kao što su R U mine?Arabella Snap out of it. Na trećem se mjestu popeo s prošlotjednog 11. mjesta Harry Styles s albumom Fine line (Menart).

Izvor: HDU

(20)

Bijelo Dugme osvojilo Top liste prodaje s live izdanjem