Novi album ‘The Best of Collection’ Meri Cetinić

Popis izdanja naše čuvene pjevačice Meri Cetinić od danas je obogaćen za album “The Best of Collection”, na kojem se nalazi 19 pjesama odabranih iz širokog popisa njezinih fantastičnih izvedbi.

Na kompilaciji se tako nalazi svojevrstan presjek njezine karijere: od “Mornareve žene” s njezinog prvog albuma “Meri”, preko “Potraži me u predgrađu” i “Dome moj” pa do sjajnih novijih interpretacija, poput verzije “U samoći prolazi mi vrime” snimljene sa splitskim jazz sastavom Black Coffee, riječ je o izdanju koje nastoji predstaviti svu raznovrsnost i pjevačku veličinu koju Meri Cetinić potvrđuje preko 40 godina.

Tu su, dakako, čuvene pjesme koje je Meri proslavila svojim interpretacijama: “Čet’ri stađuna”, “U prolazu”, “Konoba” (s Tedijem Spalatom i Klapom Lučica), “Lastavica”, “Gorka rijeka” (s Tomislavom Ivčićem) i drugi hitovi kojima je Meri zadužila našu popularnu glazbu. Kao bonus, na kompilaciju su uvrštene i dvije pjesme kultne grupe More čija je Meri bila suosnivačica – to su “Samo simpatija” i “More”, koje podsjećaju na impresivan glazbeni kontinuitet ove velike umjetnice.

meri1

(402)

Novi album ‘The Best of Collection’ Meri Cetinić