One Possible Option imaju album godine!

“One Possible Option imaju album godine” – rekao je u prvoj recenziji Dubravko Jagatić (Nacional), jedan od najboljih hrvatskih glazbenih kritičara koji bendu One Possible Option predviđa nevjerojatnu budućnost i odlazak na svjetske pozornice.

Riječki predvodnici novog rock vala već su s prvim singlom s novog albuma, All We Do Today, pobrali odlične kritike, ali i osvojili nekoliko top lista u Hrvatskoj. Sada je stigao i album No King koji donosi pregršt snažnih gitara, žestokih vokalnih linija, angažirane tekstove i odličnu produkciju. Album donosi 12 pjesama, a nakon što je ekskluzivno bio dostupan na Spotifyju, od ovog petka možete ga potražiti na svim ostalim streaming servisima, ali i u prodaji po cijeni od 79 kuna.

Foto: Filip Gržinčić

Dubravko Jagatić albumu je dao ocjenu 5/5.
„Od 12 vrhunskih pjesama barem polovica ima potencijal velikog hita, i to na svim stranama svijeta. Čvrsta rock okosnica, ali nije oslonjena na garažni rock kao što je to najčešće običaj u Hrvatskoj, već je prisutan suvremeni pristup indie rock glazbi koji je dominantan na svjetskoj rock sceni. Njihove pjesme pršte energijom, ali i nevjerojatnom melodioznošću, zbog čega ulaze u uho već nakon prvog slušanja. Da nema koronavirusa, grupa One Possible Option imala bi priliku bez problema zasvirati s najvećima na najvećim svjetskim pozornicama, jer ima tu kvalitetu, snagu i prije svega odlične i kvalitetne pjesme.“, rekao je Jagatić.

Zoran Stajčić, glazbeni kritičar portala Ravno do dna dao je albumu 9/10 i također piše u superlativima:
“Da nema korona-krize, mogao bih ovom bendu kratko poručiti: „M’rš van!“ Točno tako. M’rš van. I to odmah u New York. Ne u London, jer London je klopka, tamo je zadnji strani izvođač koji se probio bio A-ha. Britanci ne puštaju strance. U New Yorku je bolje, tamo su ionako svi stranci. Bar je bilo bolje prije ovog sranja. Centar svijeta. Tamo živite, tamo se probijajte, tamo ćete uspjeti. S takvim vokalom za koji na momente mislite da je hibrid između Chrisa Cornella i Davea Wyndorfa, a sa dušom jednog Villea Valloa, s pjesmama koje vam uvaljuju tako ljepljive refrene, sa superironim aranžmanima u maniri šminkerske post-moderne u kojoj je svejedno je li ritam gura mašina ili bubnjar sve dok to fantastično furaju raskošni gitarski riffovi i dakako sve to dotjerano i upakirano u produkciju ‘od milijun dolara’.”

Odlična je i recenzija Joze Krtole s webzina Liman Crew:
“Novi album Riječkog quarteta One Possible Option donosi nam tuce numera dubinski i detaljno osmišljenih i produkcijski perfekcionistički upakovanih. Svaka pesma liči na neku pesmu od gigantskih bendova iz devedesetih ali opet toliko je podjednako udaljena od svih da dobija sopstveni sjaj i identitet. No King je kao ‘Return of the King’, ima taj epski momenat koji nam itekako treba na pragu kraja civilizacije.”

“Ovaj album posvećen je svim ljudima koji se bore za ono što je ispravno, a posebice prijatelju koji više nije s nama – Ivanu Bateliću Pipiju. Zbog takvih ljudi, te topline i i humora svijet postane ljepše mjesto za život”, rekli su članovi One Possible Optiona: Deni Kasapović (vokal, programiranje i elektronika), Zdravko Kasapović Piggy (gitare), Edvin Nađ (bas) i Dejan Adamović Deva (bubnjevi).
Tekstove svih pjesama potpisuje Piggy, prijevod je radio Deni, dok su na glazbi i aranžmanima podijeljeno radili svi članovi benda. Album je sniman u vlastitom OPO studiju u Rijeci, a miks i mastering radio je Goran Kovač u svojem studiju u Splitu. Pjevač Deni Kasapović radio je grafičko rješenje omota, logo i sjajne ilustracije, dok je sjajne fotografije radio Filip Gržinčić.

Proteklog utorka OPO je predstavio i novi videospot za aktualni singl Erase. Spot je radio Filip Gržinčić koji je scenarijem dočarao unutarnju borbu između kompromisa, opstajanja i ispravnih načela i mogućnosti da čovjek živi sa svojim postupcima. To su glumci Bojana Guberac i Predrag Sikimić (Predrag je iskusni kazališni glumac iz HNK Ivana pl. Zajca, te se pojavljivao i u serijama poput Matanićevih Novina) dočarali na stvarno snažan način.
“Spot je u biti onaj ključni trenutak, raskršće, i za nas je ispao odlično. Jako smo zadovoljni, pogotovo zbog činjenice što smo uspjeli nakon mjeseci neizvjesnosti zbog koronavirusa snimiti prvi pravi spot za jednu pjesmu s albuma”, kažu.

Iako ih je koronavirus spriječio da album izađe ranije ove godine i da ga promoviraju na pozornici, ovi genijalni Riječani redovito su održavali probe i tako se pripremali za ono što slijedi kad utjecaj globalne pandemije virusa splasne – energične koncerte po kojima su i postali poznati.

Album No King grupe One Possible Option poslušajte na svim streaming servisima, a od sada je u prodaji dostupan i CD po cijeni od 79 kuna. Možete ga kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i drugim bolje opremljenim CD shopovima u Hrvatskoj.

(96)

One Possible Option imaju album godine!