Bang Bang – Sebi dovoljni

Odavno je postalo jasno kako Bang Bang nije samo još jedan bend na hrvatskoj glazbenoj sceni, nego bend koji ima priču i u čijoj svakoj pjesmi možete pronaći i djelić sebe.

Priča je sastavni dio i novog singla “Sebi dovoljni” koji je predstavljen na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu. Pjesma govori o fizičkoj razdvojenosti dvoje partnera koji doslovno preziru digitalnu komunikaciju i žude za ponovnim susretom i dodirom. ‘Partneri u zločinu’, kolokvijalno rečeno, kao i u prošlom singlu “Pismo” ponovno su snažni frontwoman Bang Banga Lara Antić Prskalo i njezin suprug, autor pjesama i producent Hrvoje Prskalo. Stare stvari ponekada treba ostaviti iza sebe, ali ih se rado sjećati. Stoga su u video spotu dočarali prolaznost vremena i progovorili o ‘bolesti’ modernog doba.
Slika spaljenog klavira metafora je izumiranja svega organskog i analognog, kako u našoj svakodnevici tako i u glazbenoj industriji. Dodatni je paradoks to što su u pjesmi snimljeni pravi klasični instrumenti. Inače, za lokalne dušebrižnike, paljenje klavira drevni je običaj i odavanje počasti starom instrumentu koji je ‘dao svoje’ i nemoguće ga je vratiti u funkcionalno stanje. Mi smo se s našim oprostili uz pjesmu i podarili mu vječni život u bespućima digitalije”, rekli su Bang Bangovci kojima po deseti put video priču potpisuje sjajan dvojac Ljubo Zdjelarević i Raul Brzić. Gost u pjesmi je Marko First koji je svirao violinu, violu i čelo, a iza gudačkog kvarteta u spotu stoje Jasmina Bojić, Dora Maganić, Ivana Šubic Kovačević i Lovro Kovačević. Ovom prigodom bend posebno zahvaljuje Vatrogasnoj postaji Dubrava.

Bang Bang kraj prošle godine proslavili su izlaskom drugog studijskog albuma koji su nazvali “Mol. 2” i na kojemu se nalazi pjesma “Sebi dovoljni”, što je idealan nastavak prvijenca “Bez obzira na sve” koji im je donio i nagradu Porin za najboljeg novog izvođača. Najavili su i promociju albuma 7. veljače u zagrebačkom Katranu od 21 sat gdje će i izvesti pjesme s albuma i još jednom potvrditi svoju vladavinu hrvatskim pop pozornicama. Takav status prošle godine odveo ih je i na INmusic festival, a ispunili su i Tvornicu kulture. A 2020. godina? Tko zna, možda ih “Mol. 2” odvede na još neke neistražene pozornice i mogućnosti.

(1329)

Kategorija: Aktualno