Dodjela glazbene nagrade Cesarica 26. siječnja u HoB-u

Ovaj tjedan, 26. siječnja dodjeljuje se nagrada Cesarica, a između 12 pjesama jedna će osvojiti nagradu publike za hit godine.

Cesarica je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i dodjeljuje se pjesmi koju bira publika kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu godine.

Nagrada je dobila ime po istoimenoj pjesmi koja je osvojila čak četiri Porina te je, prema mnogima, najuspješnija hrvatska pjesma svih vremena. Nagradom Cesarica daje se priznanje hitu godine i najpopularnijoj pjesmi po izboru publike, a nagrađena pjesma na taj način zaslužuje da ju se do idućeg izbora zove – Cesarica.

U izbor za pjesmu godine ulazi 12 hitova mjeseca također po izboru publike. U 12 najboljih našli su se Mia Dimšić s pjesmom „Guilty Pleasure“, duet „Trebaš li me“ Matije Cveka i Eni Jurišić, Parni valjak sa svojim hitom „Ponovo“, Marko Bošnjak s pjesmom „Moli za nas“, pjesma „Zagrli život“ Luke Nižetića, Tonči & Madre Badessa i pjesma „Baci oko na mene“, pjesma „Jedno bez drugoga“ Splićanke Lorene, Marko Kutlić s hitom „Budiš me“, drugi duet na popisu je onaj Jelene Rozge i Matije Cveka na pjesmi „Zar je ljubav spala na to“, pjesma NLO koju su otpjevali Miach feat Hiljson Mandela, Jelena Rozga sa svojom „Samo se ljubit isplati“ i Silente s pjesmom „Pitanje je ljubavi“.

Nema dvojbe, sve pjesme zaslužile su nagradu, a do 22. siječnja su slušatelji putem interneta mogli glasovati za jednu od njih. Tijekom cijele 2022. godine svaki mjesec birao se mjesečni hit od ponuđenih 5 pjesama, a sada je došlo vrijeme za veliko finale.

Dodjela nagrada Cesarica održat će se 26. siječnja u HoB-u (Bivša City Plaza Zagreb, Slavonska avenija 6) s početkom u 21:10, a dodjela će se prenositi uživo na Drugom programu HTV-a. 

(199)

Dodjela glazbene nagrade Cesarica 26. siječnja u HoB-u