Ivan Kapec zajedno s Hrvojem Gallerom svirat će album “Aligatori” u klubu Močvara

Kako zvuči jazz glazbenik u indie pop ruhu? Otkrit ćete 5. travnja u klubu Močvara gdje će u sklopu programa Začarana Močvara nastupiti cijenjeni jazz glazbenik i kantautor Ivan Kapec.

Zajedno s glazbenikom Hrvojem Gallerom izvest će pjesme s albuma “Aligatori” objavljenog početkom ove godine za Croatia Records.
“Ovaj album je ugodan, nježan, ali silno optimističan, lepršav i veseo. Od aranžmana preko izvedbe i produkcije bez pretjeranog lickanja i uljepšavanja, on iznenađuje svakim svojim taktom. Kapec je jedan od rijetkih vrhunskih glazbenika koji se usudio otisnuti na sasvim drugu obalu, daleko od bilo čega što je do sad radio. Za razliku od svog vrhunskog gitarističkog znanja, potpuno je simplicirao i ogolio strukturu i otvorio svoje čisto srce. Njegovo glazbeno iskustvo, ali i životno, nagnalo ga je da napravi jednostavnu zvučnu kulisu koja bi mogla doprijeti do daleko šire publike”, napisao je u recenziji albuma Zvonko Slišurić, kritičar Music Boxa, koji je dao ocjenu 5/5.

“Radom na projektu Leonarda Cohena probudilo se nešto što je u meni uvijek čučalo, kantautorski refleks koji sam provodio već kroz pisanu poeziju. Pjesme koje su nastajale dosta spontano počele su poprimati konkretnije oblike i dobio sam veliku potporu prijatelja glazbenika”, objasnio je Kapec nastanak albuma “Aligatori” na kojem je uistinu imao veliku podršku prijatelja glazbenika. Na albumu su uz Ivana svirali i pjevali Maja Posavec, Hrvoje Galler, Silvio Bočić, Janko Novoselić, Mario Bočić, Šimun Matišić, Goran Delač i Andrej Jakuš.

Na ovom koncertu Kapec je odlučio da na izvedbi albuma budu samo klavir i glas, kako bi se dalo više prostora spontanoj i slobodnijoj interpretaciji, što je zapravo prirodni refleks jazz glazbenika, iz čijeg svijeta Kapec i dolazi. Da se te zahtjevne uloge klavijaturiste prihvati Hrvoje Galler, Ivanov kolega iz banda Kozmodrum, bio je logičan slijed događaja. Njih dvojica odlučili su reinterpretirati jedan dio materijala s albuma “Aligatori”, dok će drugi dio sadržavati pjesme koje su spontano nastale upravo za ovaj format. Galler, osim klavira, koristi i MOOG sintisajzer, a Kapec se na nekim pjesmama uključuje i s bariton gitarom. Tim rasporedom postiže se jedna posebna zvučna tekstura koja se idealno pretapa s Kapecovim stihovima. “Aligatori” time podjednako daju naglasak na tekst, na glazbenu teksturu kao i na slobodu interpretacije čime se stvaraju uvjeti da svaki koncert bude poseban glazbeno-poetski događaj.

Koncert Ivana Kapeca i Hrvoja Gallera u sklopu programa Začarana Močvara bit će održan 5. travnja s početkom u 21 sat. Vrata se otvaraju u 20 sati, a ulaznice možete kupiti u pretprodaji ili na sam dan koncerta na blagajni kluba. Ulaznice su dostupne u sustavu CoreEvent.

 

(10)

Ivan Kapec zajedno s Hrvojem Gallerom svirat će album “Aligatori” u klubu Močvara