Jura Stublić & Film najavljuju tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture

U subotu, 7. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture Jura Stublić & Film održat će svoj tradicionalni jesenski koncert.

Omiljeni i neponovljivi novovalni glazbenik Jura Stublić i njegov Film i ove se godine vraćaju na pozornicu Velikog pogona Tvornice kulture kako bi odsvirali svoje najveće hitove iz više od četiri desetljeća duge karijere.

Nakon prošlogodišnje proslave godišnjica triju velikih i važnih albuma, Jura Stublić & Film ponovno će zagrebačku publiku provozati na valovima svojih kultnih melodija. Grupa Film svoj je debitantski album ‘Novo! Novo! Novo! Još jučer na filmu a sada i u vašoj glavi’ objavila značajne 1981. godine, a njihova je diskografija obilježila čitave osamdesete. Uskoro je snimljen i ‘Film u Kulušiću – Live’, a već 1982. godine, motivirani dekadencijom jednog velikog povijesnog razdoblja, objavljuju album ‘Zona sumraka’, nakon koje su uslijedili ‘Sva čuda svijeta’ (1983.) te ‘Signali u noći’ (1985.). Albume ‘Sunce sja!’ (1987.) i ‘Zemlja sreće’ (1989.) s novim članovima postave benda objavljuju pod imenom Jura Stublić & Film.

Iako nisu diskografski aktivni već više od dvadeset godina, Jura Stublić & Film svojim koncertima vraćaju u osamdesete, u to važno razdoblje novog vala koje je oblikovalo, kako hrvatsku, tako i regionalnu glazbenu scenu. Njihove su pjesme u sebi zauvijek zabilježile komadić vremena koje svakom svirkom ponovno oživljava. Najveći su hitovi obilježili mnoštvo generacija, a njihov bezvremenski zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Za svoj rad Jura Stublić je dobio i najveće moguće priznanje – Porina za životno djelo, te vječnu ljubav publike koja redovito pohađa njegove koncerte.

Romantični roker ovog će listopada u Tvornici kulture ponovno razgaliti srca i grla vjerne publike, a u svaku izvedbu i desetljećima kasnije iznova ulijevaju iskrene emocije i ljubav prema glazbi.

(10)

Jura Stublić & Film najavljuju tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture