Novi album Crvene jabuke “Neka nova jutra” predstavljen u ŽeraBaru

Novi studijski album “Neka nova jutra” Crvene jabuke od danas je u prodaji.

Najavljen naslovnom pjesmom i spotom, ovaj je album pobudio medijski interes cijele regije, a mnogobrojna publika imala je mogućnost kupovine ovog albuma u pretprodaji i to sa Žerinim potpisom. Novom studijskom albumu nazdravilo se sinoć u ŽeraBaru u kojem se okupilo mnoštvo prijatelja Crvene jabuke te autora koji su dali svoj obol ovom albumu, a neki su od njih samo zbog promocije došli iz Sarajeva.  Autor većine pjesama je Mirko Šenkovski Geronimo koji uz Dražena Žerića Žeru i Larisa Pašalića potpisuje i sve aranžmane pjesama. Novih petnaest pjesama retro prizvuka podsjećaju na Jabuku u najboljim danima, tema je ljubav, a u mnogima se provlače obrisi Sarajeva. Pored Geronima, autorsku ekipu čine: Dino Muharemović, Fadil Buturović, Dragana Kajtazović-Šenkovski, Mirza Hamzakdić Haro, Amir Misirlić i Zlatan Fazlić.

Na albumu se nalazi i obrada velikog hita Novih fosila “Tonka” koju je Žera otpjevao u spomen na velikog skladatelja i prijatelja Rajka Dujmića te Marija Pejića te pjesma “Ako umram il’ zaginam”, koju je napisao Jonče Hristovski. Na novom albumu ostvarena je i suradnja sa ŽVS Đakovčanke u pjesmi “Smilje”.

Naslovna pjesma novog albuma nastala je spontano prošle godine kada je u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu postavljena multimedijalna izložba „Crvena jabuka: Za sve ove godine“. Bio sam iznenađen kad sam vidio kako klinci okupljeni u grupi „Jutro“ odlično sviraju domaće pop i rock pjesme. Razgovarao sam sa Geronimom o tome i on je u naletu emocija napisao odličnu pjesmu. Ljudi često odlaze u druge zemlje trbuhom za kruhom, ali uvijek moraju sačuvati sjećanja na svoj dom i sve ono što ih je formiralo kao ljude, objasnio je Žera.

Osim novog albuma, Žera i Crvena jabuka najavili su i veliki koncert u zagrebačkoj Areni, 14. veljače 2023. na kojem će pored dobro znanih hitova iz gotovo četrdesetogodišnje karijere izvesti i neke od novih pjesama. Koliko su spremni za koncertni spektakl pokazali su već jučer jer se službeno predstavljanje albuma pretvorilo u pravi tulum koji je potrajao do kasnih sati.

Foto: Karla Matulina

 

(906)

Novi album Crvene jabuke “Neka nova jutra” predstavljen u ŽeraBaru