Powerplay 14.12.TEREZA & JACQUES & TAMBURAŠKA FILHARMONIJA – Adeste Fideles

Točno 150 godina od početka gradnje đakovačke katedrale, srca i duše Đakova i čitave Slavonije, dvoje sjajnih glazbenika, legenda hrvatske glazbe Tereza Kesovija i Jacques Houdek snimili su jedinstven božićni duet ‘Adeste fideles’(Pristupite vjerni), svevremensku božićnu himnu.

Sakralna građevina od čije nestvarne ljepote zastaje dah, katedrala sv. Petra u Đakovu, mjesto je radnje novog videospota iz kreativne radionice Produkcije Nova čiji su protagonisti glazbenici par excellence, Tereza Kesovija i Jacques Houdek, koji su na poziv glazbenog producenta Tihomira Ivanetića s velikom ljubavi i entuzijazmom pristupili snimanju dueta ‘Adeste fideles’, i to u svijetu jedinstvenoj izvedbi uz pratnju Tamburaške filharmonije. Zahvaljujući gradu Đakovu, gradonačelniku Zoranu Vinkoviću, kao i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, nevjerojatno lijep i veleban prostor Katedrale i Biskupskog dvora pridonio je čaroliji i posebnom bajkovitom ugođaju novog videospota koji će biti pravi božićni glazbeni poklon svim ljubiteljima istinske umjetnosti trajne vrijednosti, a himna Tereze i Jacquesa zauvijek će biti zabilježena u neprocjenjivom glazbenom naslijeđu.

Posebno za ovu priliku otvoren je i Crveni salon Biskupskog dvora čija je ljepota oduševila Terezu i Jacquesa. Svoje oduševljenje i zadovoljstvo novom suradnjom ne skrivaju ni glazbena diva Tereza Kesovija, kao ni pjevač anđeoska glasa Jacques Houdek kojem je duet s Terezom bio jedan od najvećih glazbenih snova. “Imati tu čast i privilegiju snimati s legendom poput Tereze – za mene je pravi Božji dar i smatram ovo velikim blagoslovom na kojem sam zahvalan iz dubine srca. Tereza je za mene uzor u svakom smislu, osim što je diva svjetske klase, ona je i privatno osoba vrijedna svakog poštovanja, njen životni put i energija motiv su i velika inspiracija!”, izjavio je Jacques odmah po snimanju spota.

Na jedinstvenost ovakve izvedbe posebno je ponosna i Tereza. “Gospoda Ivanetić i Seletković, uz Tamburašku filharmoniju, napravili su pravo remek djelo! Ovo je izvedba kakve u svijetu nema, tambura je na poseban način ukrasila naš duet, a Jacquesov i moj glas baš su lijepo zaokružili ovu sjajnu ideju. Jacques je veliki pjevač, a osim toga je i moj divan prijatelj, stoga sam posebno sretna što će i ova suradnja ostati kao prelijepa uspomena na naše prijateljstvo!”, rekla je Tereza.

(1664)

Kategorija: Powerplay