Powerplay 15.5. Tina ft. Yogi – Jesi li za to

Tina je svoju karijeru krenula kao pjevačica sastava “Maxmett”, s kojim se rastala krajem devedesetih godina te izdala zapaženi samostalni album “Prvi put”. Tina se okušala i u autorskim vodama u sastavu D.O.G. Kantina, čiji je bila frontmen, a ima i zapažene uloge u mjuziklima poput “Hair”, “Aida”, “Ruža na asfaltu” i mnogim drugima. Široj publici je poznata suradnjama s Parnim Valjkom, bendom čiji je dio već pune 22 godine, a posebno su zapažene njene vokalne dionice u pjesmama “Dok je tebe” i “Lutka za bal” (neprolazna live verzija iz ZKM).

Pjesmu “Jesi li za to” autorski potpisuju Yogi Lonich, amerikanac hrvatskog porijekla, koji se pobrinuo za glazbu, te dobro znani Bruno Kovačić koji je napisao tekst. Pjesmu su snimili neki od najboljih hrvatskih studijskih glazbenika (Alen Svetopetrić, Jurica Leikauff, Kruno Levačić, Tina Kresnik i Yogi Lonich) koji supotpisuju aranžman ove sjajne pjesme koja osvaja na prvo slušanje. Da prva pjesma sjajne Tine produkcijski ne zaostaje za svjetskim trendovima pobrinuo se Yogi Lonich koji je svoje iskustvo skupljeno u radu s poznatim svjetskim glazbenicima (Chris Cornell, Cat Stevens, Melissa Etheidge,…) pokazao formirajući snažnu zvučnu sliku prvog Tininog singla.
Miks i mastering je napravio Andrej Lončarić u studiju MPA – Akademije glazbene produkcije u Zagrebu.

Snažna pjesma koja u potpunosti odgovara Tininom izvođačkom senzibilitetu koja se svojim radom s Parnim Valjkom afirmirala kao jedan od najupečatljivijih hrvatskih vokala dobila je i svoju video priču u režiji Koraljke Maričić i Natanaela Đurana. Kroz video spot je izvanredno prikazana Tinina ekspresivnost i lakoća interpretacije, pa opravdano možemo konstatirati da je hrabri prvi solo projekt Tine Kresnik građen na snažnim temeljima.

(218)

Kategorija: Powerplay