Spektakularan početak CMC Festivala Vodice 2024. uz koncerte velikana zabavne glazbe Dražena Zečića, Matu Bulića, Miroslava Škore i Vigora

Službeno otvorenje CMC Festivala Vodice 2024. započelo je tradicionalnom vožnjom brodom po šibenskom arhipelagu gdje su predstavljena dva nova izdanja i program festivala. 

Foto: Filip Kovačević

Uvodnu riječ imali su kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin te gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov Desto. Zadovoljni i ove godine medijskom posjećenosti te interesom izvođača za festival koji okuplja izvođače iz cijele regije, poželjeli su dobrodošlicu u Vodice koje su spremne za dvije večeri najbolje glazbe.

Foto: Filip Kovačević

Na brodu im se pridružila glazbena diva Neda Ukraden čija je kompilacija dueta “Samo je nebo iznad nas” također predstavljena za vrijeme plovidbe idiličnim šibenskim akvatorijem. Raspoložena Neda dočekana je velikim pljeskom, a prisutnima se obratila riječima: “Dok sam preslušavala ovaj album shvatila sam koliki lijepih dueta i suradnji imam. Hvala puno svima koji su sudjelovali, prije svega pjevačima koji su zajedno sa mnom otpjevali ove pjesme, ali i svima koji su zaslužni da je ovaj album objavljen. Veselim se i skorom izlasku duple ploče na kojoj će se naći mojih 25 najvećih hitova.”

Foto: Filip Kovačević

Dvostruku ploču “25 Greatest Hits” koja uskoro izlazi najavila je i Natalija Cajić, voditeljica PR-a Jugoton-Croatia Recordsa, koja je istaknula kako upravo s ova dva izdanja kao i nagradama koje je nedavno dobila za svoj rad, Neda potvrđuje svoj status najpopularnije pop dive Balkana.

Drugi predstavljeni album je dvostruko CD izdanje “CMC Festival Vodice 2024.” s pjesmama svih festivalskih izvođača kao što su Željko Bebek, Mladen Grdović, Ivan Zak, Učiteljice, Mia Dimšić, Miroslav Škoro i mnogi drugi.

Foto: Marina Pešić

Kako se bližio početak večernjeg koncertnog programa, tako je vodička riva poslala centar svih zbivanja. Brojna publika pozdravila je Vigor, poznatu osječku šestorku koja je svojim koncertom otvorila večernji dio programa. Svojim hitovima kao što su “Da sam ja on”“Marija” i “Još fališ do bola” rasplesali su i raspjevali publiku i dobro je zagrijali za ostatak večeri.

Foto: Marina Pešić
Zatim je na pozornicu izašao Miroslav Škoro i u Vodice donio tamburaške note, a obećanje da će pripremiti sat vremena odlične zabave itekako je ispunio. Sa svojim bendom odsvirao je pjesme koje su obilježile njegovu bogatu karijeru. Večeras, na revijalnom dijelu festivala, izaći će dva puta na pozornicu – izvest će pjesmu “Žito raste” i s Barabama “Zlatne strune”.
Foto: Marina Pešić
Dražen Zečić u dugogodišnjoj karijeri objavio je niz bezvremenskih hitova, a neke od njih je imala priliku čuti i vodička publika. Publika se posebno oduševila na prve taktove pjesama “Boem u duši”, “Što ti znači on”“Sokole” i ostalih iz Zečićevog bogatog opusa, a svojim nastupom kralj zabave još jednom je pokazao zašto mu je dodijeljen taj nadimak. Na pozornici mu se pridružila i Lidija Bačić Lille te su izveli pjesmu “Nemam više ni snage ni volje” koja je dobila priznanje za “Najbolju pjesmu CMC Festivala 2024.” po izboru Udruge Jadranskih radija.
Foto: Filip Kovačević
Prvu festivalsku večer zatvorio je Mate Bulić, legenda hrvatske zabavne glazbe. Njegov koncertni program nije mogao završiti prije no što su odsvirani hitovi “Narodno veselje”“Gori borovina”“Ivana” i brojni drugi. Na samom početku, na pozornici mu se pridružio i Frano Pehar te su skupa izveli duet “Ja sam na te ponosan”.
Na glavnoj festivalskoj pozornici večeras je na rasporedu 16. CMC Festival powered by Calzedonia na kojem će nastupiti više od 40 izvođača – Amir Kazić Leo, Ante Cash, Bon Voyage, Boris Oštrić, Bruno Filipović, Buryana, Darko Domijan, Davor Radolfi, Dino Petrić, Lidija Bačić Lille, Duško Lokin, Džentlmeni, Elio Pisak, The Frajle, Gavrani, Ivan Zak, Ivica Sikirić Ićo, Lana.S, Lidija Bačić Lille, Ljubavnici, Marina Tomašević, Mario Rucner, Mate Bulić i Frano Pehar, Matko Jelavić, Mia Dimšić, Mihael Kvorka, Mile Perkov, Miroslav Škoro i Barabe, Mladen Grdović, Neda Ukraden, Nives Celzijus, Nočni skok, Noelle, Salto Guru, Teo Grčić, Trio Gušt, Tropico band, Učiteljice, Žanamari, Zona Isključenja i Željko Bebek.
Nakon revijalnog dijela programa slijedi koncert Džentlmena koja će zatvoriti službeni festivalski program na glavnoj pozornici. Program počinje u 21 sat, a vodit će ga Edina Pršić Babić.
Vidimo se!
Naslovna fotografija: Filip Kovačević

(163)

Spektakularan početak CMC Festivala Vodice 2024. uz koncerte velikana zabavne glazbe Dražena Zečića, Matu Bulića, Miroslava Škore i Vigora