Adastra – Čuo sam da pričaju

Novi spot za pjesmu “Čuo sam da pričaju” (J. Marić) s aktualnog albuma “Katarza” grupe Adastra.

Scenarij: Učenice II razreda Graditeljsko – tehničke škole u Zagrebu:
Glumice: Anna Maria Rossi i Ivana Ričko
Kamera, režija i montaža: Jeronim Marić
Spot podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih

Grupa Adastra, predvođena frontmenom Jerkom Marićem, predstavlja spot za pjesmu “Čuo sam da pričaju” s aktualnog albuma “Katarza”. Učestalo obiteljsko nasilje, nasilje među mladima i nasilje među ženama ne smijemo prešućivati i zatvarati oči pred njim! Bio je to moto učenica Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu koje su napisale scenarij za spot. Sve je krenulo od koncerta Adastre koji je održan u školi. Učenice škole su dan iza napravile uradak na temu “protiv nasilja među mladima”, a frontmen grupe “Adastra” Jeronim Marić ostao je oduševljen: “Kada sam vidio kratki filmić ponudio sam im da naprave kompletni scenarij za naš novi spot i one su vrlo rado prihvatile izazov. Sve je ispalo fantastično”. Scenarij spota potpisuju učenice Anna Maria Rossi, Ivana Ričko, koje i glume u spotu te Dorotea Oštarčević i Karla Požarić, a za režiju i montažu pobrinuo se Jerko Marić.

“Pjesma je nastala tako da sam zamišljao kako bi po mome mišljenju trebala izgledati idealna ljubav. Pjesma poručuje da ne treba gubiti nadu za pravu ljubav, da postoje zdrave veze, no isto je tako bitno biti svjestan da mnoge veze mogu krenuti u potpuno krivom i tragičnom smjeru, mislim da smo taj kontrast upravo u ovom spotu uspjeli dočarati”, poručuje Jeronim Marić.

Po nekim statistikama, svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi nasilje. Rock and roll je uvijek bio na strani potlačenih i slabijih, a Adastra nastavlja tu “tradiciju”. Trud grupe prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih te je odlučilo poduprijeti spot Adastre: “Cijenimo Vaš trud koji ulažete u osmišljavanje aktivnosti u svrhu zaštite prava i interesa djece i mladih, kao i aktivnosti koje provodite s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja. Dosadašnje aktivnosti grupe “Adastra” u vidu održavanja prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima predstavljaju hvalevrijedne inicijative koje su iznimno potrebne za djecu, mlade, roditelje, kao i za društvo u cjelini. Slijedom navedenog te uvažavajući edukativni sadržaj novog spota grupe “Adastra” za pjesmu “Čuo sam da pričaju” koji je sadržajno usmjeren prvenstveno prevenciji nasilja u mladenačkim vezama, Ministarstvo socijalne politike i mladih Vam pruža punu podršku u promociji navedenog spota”.

Nakon dugog vremena u javnosti se pojavio i Jura Stublić. Nazočio je snimanju spota te dogovorio suradnju s Jerkom i grupom “Adastra”. Uskoro ulaze u studio i rade na novom singlu, obradu pjesme “Neprilagođen”.

(774)

Kategorija: Aktualno