Boye – Dosta, Dosta, Dosta

Godina: 1988 |

Boye su 1981. godine osnovale Biljana Babić (bubnjevi), Jasna Manjulov (klavijature, vokal), Ljiljana Radaković (bas) i Klaudija Gavrilović (gitara, vokal). Prvi live nastup grupa ima u prosincu iste godine, predstavljajući se kao energičan sve-ženski new wave bend.

1983. godine grupa je nastupala na međunarodnom rock festivalu “Frauen in der Rock glazba” u Beču i “Frauen Avantgarde festival” u Linzu. U to vrijeme, Klaudija Gavrilović napušta Boye, a zamijenjuje je Vesna Branković i Milica Žilnik “Maša”, nova glavna pjaevačica.

1984. Boye snimaju svoj prvi album u Zagrebu, ali album nikada nije objavljen jer je izdavačka kuća imala želju da postanu electropop bend. Godine 1985, bez kompromisa Boye rade demo snimke, a frontmen Dušan Kojić “Koja” iz Discipline Kičme potpisuje se kao producent. Snimljene demo snimke pružaju im priliku objaviti singl “Ja Hoću Te”, s pjesmom “Kralj dosade” kao B-strane.

1988. godine napokon izlazi debi album “Dosta! Dosta! Dosta!” s istaknutim hitovima “Mama Kivi”, “Gde možemo se sresti”, i naslovnu pjesmu koju upravo slušate. Na albume se pojavljuje i novi basist Darko Matić, prvi muški član u grupi, i još jedana pjevačica, Tanja Đajić. Od samog početka nadalje, grupa je uvijek zadržavala svoj izvorni glazbeni stil, a najviše zahvaljujući Koji.

 

(1334)

Kategorija: 80te, Jugoton TV