Oliver Mandić – Osloni se na mene

Godina: 1987 |

Karizmatični pjevač i skladatelj pop i pop-rock skladbi, Oliver Mandić rođen je 13. srpnja 1953. u Užicama. Jedan od najistaknutijih zvijezda beogradskog novog vala prve polovice osamdesetih godina.

Mandić se predstavio široj publici kroz TV emisiju “Beograd noću“, koja je emitirana usporedo s izlaskom prvog albuma “Probaj me” 1981. godine. Koncept video emisije bili su video spotovi za skladbe s ploče, a ovaj koji upravo gledate je jedan od njih. Režiser je Stanko Crnobrnja, a kostime i Mandićev izgled osmislio je konceptualni umjetnik Kosta Bunuševac. Dio javnosti u to doba bio je ozbiljno isprovociran Mandićevim transvestizmom, ali je bez obzira na kontroverznost emisija je dobila nagradu, a zatim i komercijalno objavljena na videokaseti, što je bilo nesvakidašnje za tadašnju glazbenu scenu.

Oliver Mandić bio je pobjednik prvog i drugog festivala popularne glazbe Mesam 1984. i 1985. godine.

Napisao je glazbu za neke poznate domaće filmove, kao što su Nacionalna klasa iz 1979. godine i Posljednji krug u Monci 1989. godine, a čak je i glumio u jednom, filmu iz 2006. Posljednji krug u Monzi 2.

Izdavač: Jugoton – SY 24179 | Format: Vinil, 7″, Single | Žanr: Funk/Soul, Pop | Stil: Disco Funk

(1695)

Kategorija: 80te, Jugoton TV