Opća Opasnost ima novi singl “Stranci” i album “Rocker… to sam ja”

Opća Opasnost, najpopularniji i jedan od najboljih domaćih rock bendova, večeras u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju predstavlja novu pjesmu “Stranci” s kojom će za dvadesetak dana nastupiti na CMC festivalu u Vodicama. Novi singl najavljuje i dugoočekivani novi studijski album Opće Opasnosti pod nazivom “ROCKER… TO SAM JA” koji će biti objavljen početkom lipnja!

Singlovima “Uzalud sunce sja”, “Pobjeg’o sam”, “Kao grom” i “Tvoje ime čuvam”osvajaju radijske top ljestvice, album “Vrati se na svjetlo” dostiže srebrnu nakladu, a Opća Opasnost postaje jedan od najaktivnijih bendova na glazbenoj sceni. Kvalitetu snimljenog materijala, koji od osnutka benda piše i stvara Mario Vestić, prepoznala je publika i struka koje Općoj Opasnosti dodjeljuju dvije nominacije i jednu diskografsku nagradu Porin za Hit godine.

Pjesmom “Preživio sam”, u siječnju prošle godine, bend je započeo rad na novom albumu na kojem su i hitovi “Nenapisana stranica” te “Tragovi”, njihov posljednji singl s kojim osvajaju Zagrebački festival. Ukupno 10 novih pjesama na albumu snimanom u tonskom studiju Mak u Gradištu te bonus DVD u luksuznom limitiranom izdanju u nakladi Croatia Recordsa naći će se u prodaji za desetak dana. DVD “Zadnja stanica – Županja live 2013” snimka je trijumfalnog koncerta održanog 23. prosinca 2013., a koji već tradicionalno Opća Opasnost održava u Županji.

Pjesma “Stranci” još je jedna prekrasna balada iz pera Maria Vestića odabrana za premijerni nastup benda na CMC festivalu u Vodicama, 14. lipnja. Međutim, live izvedba te pjesme neće biti i jedini njihov nastup u Vodicama. Večer prije, u petak, 13. lipnja, Opća Opasnost održat će samostalni koncert na gradskom trgu, a to će biti sjajna prilika da publici predstavi novi studijski album “Rocker… to sam ja”.

“Rocker… to sam ja” osim u prodavaonicama Croatia Recordsa i drugim glazbenim prodavaonicama u Hrvatskoj, te online shopu, moći će se kupiti na iTunesu, Amazonu i preslušati na Deezeru.

Stranci, osjećaš li da smo stranci,
Ne gori više stari plamen
I kako nam je uspjelo
Pretvoriti zlato u kamen
Natjerati ljubav da se preda
Duše su nam sante leda
More samoće oko nas,
Stranci, ti i ja smo sada stranci
A samo ovo nismo htjeli
Dok zagrljeni čekamo dan
Toliko toga nas dijeli…

Premijeru pjesme “Stranci” poslušajte večeras od 18 sati na Narodnom radiju, a od četvrtka ujutro preuzmite na: radio.crorec.hr ili poslušajte na stranici CMC festivala:www.cmcfestival.com.hr.

Preživio sam (spot):
https://www.youtube.com/watch?v=D1t8WIxP748
Nenapisana stranica (spot):
https://www.youtube.com/watch?v=SePCqxexRnA
Tragovi (spot):
https://www.youtube.com/watch?v=1_N2p__yjC0

Fotografija: Branko Galičić

Likovno oblikovanje albuma: Kreativne ovčice – Vjekoslav Crnojevac

(413)

Kategorija: Novosti

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.