Fit – Mačka

Godina: 1988 |

Pop-rock bend iz Rijeke u razdoblju od 1982-1991. Zanimljiva, ali i u neku ruku i tužna priča prati ovaj odličan bend. Iako su osnovani još 1982., FIT je trebao proći dug i težak put do svojeg prvog albuma “Uz Rijeku” iz 1988. godine. O tome govori i sam album jer prva pjesma zove se Rijeka, a posljednja na albumu je Beograd. Kao i u stvarnom životu, tamo završava njihovo putovanje prvog albuma. Taj grad FITu donosi slavu, kao i niz koncerata po kojima postaju prave zvijezde. Koliko su bili popularni tamo, dodatno govori i to da je njihov prvi album producirao Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika.

Drugi album naziva “Daj mi ruku” izlazi 1989. i nosi niz hitova kao što su “Daj mi ruku”, “Zaboravit ću sve” ili “Zvoni telefon”. Na samom vrhuncu slave, kad je trebao stići onaj bitan treći album, kao u ružnom snu sve se srušilo preko noći. Počinje rat u Hrvatskoj, treći album nestaje putem od Beograda do Rijeke, FIT gubi svoju publiku i uskoro nakon toga se razilazi.

Članovi su: Miro Tešević – bas , Zorko Opačić – gitara , Davor Lukas – vokal , Nikola Zgaljić – bubnjevi , Renato Debeuc – bubnjevi , Dean Benzia – bubnjevi , Siniša Banović – bubnjevi

Odličan dokumentarac o grupi FIT, ali i općenito sceni kraja osamdesetih “R’n’r je kriv za sve” pogledajte ovdje.

Album: Uz Rijeku | Žanr: Rock | Stil: Pop Rock

(3917)

Kategorija: 80te, Jugoton TV